Agility

Agility on vauhdikkaasti etenevää koiran ja ohjaajan liikuntaa: ohjaajan tehtävänä on ohjata vapaana oleva koira suorittamaan ennakolta määrätty esterata mahdollisimman nopeasti. Rata muodostuu hyppyesteistä (aita, muuri, pituus ja rengas), kontaktiesteistä (puomi, keinu ja A) sekä muista erilaisista esteistä (pöytä, kepit, putki ja pussi). Hyppyjä edellyttävien esteiden korkeus ja pituus määräytyvät koiran kokoluokan (mini, medi, maksi) mukaan. Nopein ja vähimmillä virheillä radan suorittanut koirakko voittaa kisan.

Agility sopii kaikille perusterveille koirille. Lajityypillisen harrastamisen voi aloittaa, kun koira on vuoden ikäinen. Sitä ennen tulee aloittaa muu lajia tukevakoulutus, esim. arkitottelevaisuuden tulee olla hallussa. Koska radan suorittamisessa korostuvat sekä vauhti että taito, sekä koira että ohjaaja saavat liikuntaa ja aivojumppaa. Takaamme, että molemmat nauttivat yhteisestä harrastuksesta suuresti.

Lajissa voi edetä osaamisen kartuttua harrastelijoista maailmanmestaruuksiin asti. EKK:n harrastusryhmiin pääsyn edellytyksenä on ns. perustottelevaisuuden hallinta, minkä varmistamiseksi edellytämme osallistumista EKK:n järjestämiin koulutuksiin (ks. seuran tarjonta nettisivuilta ja jäsenille keskustelupalstalta) tai muuta näyttöä ao. kurssien suorittamisesta ja/tai koiran hallinnasta. Varsinainen agilitykoulutus järjestetään vakioryhmissä, joiden määrää olemme lisäämässä vähitellen. Koulutukset järjestetään talvisin sisätiloissa, kesällä omalla harjoituskentällä ulkona.

EKK:n jäsenet voivat ilmoittautua jonottamaan vapautuvia vakioryhmäpaikkoja. Innokkaita kouluttajia tarvitaan aina, joten he ovat kuitenkin etusijalla harrastuspaikan saajiksi. Jäsenillä on myös mahdollisuus päästä koulutuksiin sijaisena, varsinaisen jäsenen poissa ollessa. Myös tästä ja muusta agilitykoulutuksesta tiedotamme koirakerhon keskustelupalstalla.

Agilityvastaavana toimii Mirka, hän vastailee kysymyksiin sähköpostitse osoitteessa agi [at] espoonkoirakerho.net.